Keuken


De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid, aangezien de Surinaamse bevolking afkomstig is uit een groot aantal landen. De Surinaamse keuken is daardoor een harmonieuze combinatie van een groot aantal internationale keukens, o.a. de Hindoestaanse (India), creoolse (Afrika), Javaanse (Indonesië), Chinese, Hollandse, joodse, Portugese en indiaanse keuken. Dit heeft mede een bijdrage geleverd aan de vorming van de succesvolle multiculturele samenleving in Suriname, waarin verschillende bevolkingsgroepen vreedzaam naast elkaar wonen en leven.

Door de vreedzame multiculturele Surinaamse samenleving, zijn de verschillende bevolkingsgroepen elkaars gerechten en ingrediënten gaan gebruiken en beïnvloeden waardoor weer nieuwe Surinaamse gerechten zijn ontwikkeld o.a.

• Roti (Indiaas)
• Pom en Pastei (Joods)
• Nasi en Bami (Javaans, Chinees)
• Pisang Goreng/Baka Bana (Javaans)
• Tafelzuur (Joods)
• Tayer en Cassave (Creools)
• Zoutvlees en Bakkeljauw (Portugees)